"Nejsem obyčejný zvhrlík, jsem SUPER zvrhlík!" - Ero-sennin, Jiraya-sensei

úterý 15. dubna 2014

Tamago a Nise



Slíbená legenda o Tamagovi a Nise, jen chci upozornit, že jsem si vědoma toho, že hlavní linie je hodně jednoduchá a tak nějak i opotřebovaná, ale účelem této legendy není být originální, ale příjemně doplnit příběh.
„Příběh, který ti dnes budu vyprávět, Shikamaru, není pohádka. A proto pozorně poslouchej, je to důležitá část naší historie, která už by se nikdy neměla opakovat.
Žil byl jednou jeden mladík z klanu Nara. Jmenoval se Tamago. Ač byl stejně chytrý jako jeho ostatní souklanovci, tak příliš nerespektoval bohy a často se řídil srdcem místo hlavou. Jednou šel Tamago do lesa, a tam, u studánky našel překrásnou spící pannu. Měla zlaté vlasy a mléčnou pleť. Byl uchvácen její krásou, ale po chvíli si všiml, že má vyvrknutý kotník. Když se probudila, tvrdila, že si ze své minulosti nic nepamatuje, a tak ji odnesl do svého domu. Čím víc ji poznával, tím více se do ní zamilovával, zjistil, že je nejen krásná, ale je i bystrého rozumu. Jmenovala se Nise. Ve své bláznivosti ji věnoval všechnu svoji důvěru a po půl roce se rozhodl, že ji požádá o ruku. A ona řekla ano. Podle klanové tradice Tamogo odvedl Nise za jeleny, ale oni ji okamžitě odmítli, protože poznali její černé srdce a špatné úmysli. Tamago byl zdrcený žalem, ale nakonec v něm vzplanula nenávist k jelenům a on se rozhodl, že si Nise vezme za každou cenu. A tak se vzali. Zbytek klanu z toho sice měl obavy, ale nedokázali to Tamagovi vymluvit. O svatební noci ho Nise zabila a pokusila se uprchnout s veškerým jeho majetkem. Naštěstí byli ostatní z klanu Nara po jelením odmítnutí ostražití, takže se její úprk nezdařil a byla předána spravedlnosti. Tenkrát to skončilo jen jednou smrtí, ale jak to dopadne příště? Nikdo si nepřál, aby se to opakovala, a tak si lidé začali předávat tento příběh z generace na generaci, teď ho říkám já tobě, Shikamaru. Mysli na to, až si budeš vybírat nevěstu,“ tím Yoshino skončila příběh, dala svému synovi pusu na dobrou noc a odešla z dětského pokoje.
Tamago = srnče
Nise = falešná
Jass

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :D Alespoň doufám, že je za co děkovat... Ale jak mi nedávno někdo řekl, vždycky je za co děkovat, takže díky!